CYC Ended the Summer Educational & recreational program 2019 مركز الأطفال والفتوة يختتم برنامج النشاط التربوي الترفيهي

أختتم مركز الأطفال والفتوة البرنامج التربوي الترفيهي الصيفي الذي شارك فيه اكثر من 250 من اطفال شاتيلا ونهر البارد من الفئة العمرية 6 – 14 سنة للفترة من 15 حزيران ولغاية 1 تموز 2019 . خلال العطلة الص

يفية للمشاركة في الانشطة الترفيهية وتنمية المواهب، والمهارات الحياتية، والاشغال اليدوية، والفن من رسموغناء والفلكلوروالتمثيل والرياضة واللعب، الى جانب ورش العمل التوعوية من قبل اصدقاء من منظمة اطباء بلا حدود وارض البشر وشباب المركز والمتطوعين، حول الوقاية الصحية، والبيئة، والحماية والتعليم والهوية الوطنية، والدعم النفسي وكذلك الرحلات لآطفال شاتيلا ونهر البارد للسباحة في النهروقضاء يوم من اللهو والفرح. وقد اختتم البرنامج في كل من المخيمين بحفل ختامي بحضور العديد من اللجان الشعبية والمؤسسات الاجتماعية والفعاليات واهالي الأطفال والاصدقاء، حيث عرض الأطفال مواهبهم، وابداعاتهم الفنية من رقص وغناء وشعر وتمثيل ورسوم واشغال يدوية، الى جانب مشاركة 5 اصدقاء مهرجين من فريق WeJuggle هولندا قاموا بتدريب عدد كبير من الاطفال وقدموا معهم بعض العروض التي اضافت جوا من الفرح والمتعة، وفي نفس الوقت جرى تسليم طلاب برنامج التدعيم الدراسي ملفات اوراقهم ونتائج الامتحانين القبلي والبعدي اللذين اعتمدا في بداية ونهاية البرنامج التعليمي في اجواء من الاستحسان والتقدير.

CYC has ended the summer Educational & recreational program. More than 250 children from Shalita and Nahr El Bared aged 6-14 years have participated during the period of 15 June to 1 July 2019. They benefited from the summer holidays to participate in recreational activities, talent development, life skills, handicrafts, art, painting, singing, folklore, acting, sports and play, as well as awareness workshops and sessions by friends from MSF, the Human Land, the center’s youth and volunteers about health prevention, environment , Protection, education, national identity, psycho social support as well as trips for the children of Shatila and Nahr El Bared to swim in the river and spend a day of fun and joy. The program ended in each of the two camps with festival in the presence of popular committees, NGO’s, parents of children and friends. The children have presented their creativities and talents, art, Folklore dance, singing, acting, painting and handcrafts. Plus in Shatila 5 friends of WeJuggle team from Holland had trained n umber of the children and performed several shows of juggling, magic and games. The students of the education support program received their education files including the two tests results of pre and post of the program. All were happy and appreciated.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.